Żeberka w kapuście

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Najbardziej zwykły obiad. Żeberka duszone w kapuście.

  • 40 min

Składniki:

  • żeberka wieprzowe 60 dag
    kapusta kiszona 1,5 kg
    cebula 2 szt
    sól czosnkowa
    sól
    pieprz
    olej
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Żeberka w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć pokroić na mniejsze kawałki.Oprószyć pieprzem i solą czosnkową. Cebulę obrać i pokroić.W garnku do smażenia rozgrzać olej obsmażyć żeberka , dodać cebulę i razem przesmażyć.
    Kapustę jeśli bardzo kwaśna wypłukać, dodać do mięsa.
    Zalać wodą by zakryła całość, dodać liść laurowy i dusić do miękkości. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować