Żeberka w białej marynacie

3.5 (2 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Żeberka w białej marynacie z jogurtu, majonezu i musztardy są bardzo kruche i mięciutkie. Jest to zasługą worka foliowego, bo pieczenie w nim nie wysusza mięsa.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • • 1 kg żeberek wieprzowych
    • 1 szklanka jogurtu greckiego
    • 3 łyżki majonezu
    • 1 łyżka musztardy
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w białej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą, doprawić solą i pieprzem.
    • Żeberka pokroić na porcje z 1 kością, posypać solą i pieprzem.
    • Włożyć żeberka do marynaty pokrywając je całe i odłożyć na kilka godzin lub na całą noc do lodówki.
    • Przed pieczeniem włożyć żeberka z marynatą do worka foliowego i szczelnie zamknąć.
    • Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st.C, po czym żeberka wyjąć z worka, ułożyć w naczyniu do zapiekania i piec jeszcze przez 20 minut.

Porady

Przypieczenie na końcu daje ładny kolor i chrupiącą skórkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować