Żeberka pieczone z warzywami w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żeberka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić do lodówki na pół godziny.
2.Ziemniaki i marchewkę umyć i obrać. Ziemniaki pokroić na ćwiartki. Marchewkę przekroić na pół. Warzywa wrzucić razem do miski. Posypać solą, pieprzem i majerankiem. Wymieszać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
3.Do rękawa do pieczenia wrzucić ziemniaki z marchewką z przyprawami, posiekaną cebulę i obtoczone w przyprawach żeberka. Dolać 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Zamknąć rękaw i dokładnie wymieszać składniki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez ok. 1,5 godz.
Komentarze