Żeberka pieczone

4.5 (187 ocen)

Najlepsze na świąteczny obiad :)

Składniki:

  • 3 kg żeberek wieprzowych
    3 łyżki miodu
    2 łyżki musztardy
    1 główka czosnku
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    mąka
    1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
    3 cebule
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Żeberka pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka przed pieczeniem 1. Żeberka wymieszać z miodem, musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obficie przyprawić i odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc.
    Żeberka obtoczyć w mące i obsmażyć. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wierzch posmarować przecierem. Na to wyłożyć zeszkloną cebulę.
  • 2. Zapiekać 2 godziny pod przykryciem w piekraniku rozgrzanym do 180 stopni. U mnie z ziemniaczkami, buraczkami i czerwoną kapustą.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Żeberka pieczone

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Żeberka pieczone

Joanna Kryla Soczyste, miękkie lekko słodkie i pikantne mięso. 2 godz.

To może cię zainteresować