Żeberka pieczone

5 (195 ocen)

W ten sposób pieczone żeberka są przysmakiem mojej rodziny

Składniki:

  • 1.5 kg żeberek
    2 marchewki
    2 pietruszki
    smalec do obsmażenia

    Marynata:
    1 przyprawa do żeberek z miodem
    2 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki oleju
    2 pokrojone ząbki czosnku
    1/4 łyżeczki pieprzu
    szczypta chili
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty połączyć, dodać żeberka, wymieszać i zostawić w chłodnym miejscu do zamarynowania. Najlepiej na noc.
  • 2. Patelnię rozgrzać dodać smalec i obsmażyć żeberka.
  • 3. Przełożyć do brytfanny dodać pokrojone warzywa i piec około 90 minut w temperaturze 180 stopni

Porady

Zamiast smalcu można użyć oleju

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować