ŻEBERKA NA OSTRO Z MARCHEWKĄ I CEBULĄ

4.5 (144 ocen)

  • 15 min

Pyszne żeberka w na ostro z posmakiem słodkości marchewki.

  • 15 min

Składniki:

  • 60 dkg żeberek,
    3 średnie marchewki,
    2 średnie cebule,
    przyprawa uniwersalna,
    papryka ostra,
    papryka słodka,
    pieprz,
    ziele angielskie,
    szczypta imbiru,
    szczypta gałki muszkatołowej,
    olej,
    kostka rosołowa.
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Żeberka na ostro z marchewką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podzielone na porcje żeberka wkładam do miski. Obficie posypuję przyprawa uniwersalna, słodką oraz ostrą papryką.
    Rozgrzewam olej, smażę mięso na złoto.
    Marchewkę kroję w cienkie półplasterki, cebulę w piórka.
    Warzywa wkładam do garnka, dodaję mięso, zalewam zimną wodą (aby wszystko było przykryte). Dodaję kostkę rosołową, doprawiam odrobiną pieprzu, imbiru, gałki muszkatołowej oraz ziela angielskiego.
    Duszę na małym ogniu około 90 minut, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować