żeberka marynowane

0 (0 ocen)

  • 16666 godz. 39 min

połączenie przypraw chińskich z tradycyjnymi żeberkami

  • 16666 godz. 39 min

Składniki:

  • MARYNATA

    1 łyżka czerwonej pasty curry

    1 łyżka sosu sojowego ciemnego

    2 łyżki sosu sojowego jasnego

    2 łyżki octu balsamicznego z miodem

    1/4 szkl oliwy z oliwek

    Składniki dokładnie mieszamy ze sobą.

Żeberka marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 kg żeberek umyć, pociąć na mniejsze kawałki, każdy kawałek dokładnie natrzeć marynata i odstawić na dobę w chłodne miejsce.
  • 2. Rozgrzać wok (może być patelnia o grubym dnie) przełożyć zamarynowane żeberka i smażyć 5 min na dużym ogniu. Następnie zalać 1 szklanką bulionu wołowego- może być z kostki- i dusić na wolnym ogniu 1 godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy