Żeberka duszone z warzywami

4.95 (185 ocen)

  • 1 godz. 30 min

ŻebeRRRRRRRRRRka

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek wp
    2 cebule
    2 marchewki
    1 por ( biała część )
    kawałek selera
    1 pietruszka
    2-3 ogórki kiszone
    1 liść laurowy
    5 ziaren ziela angielskiego
    olej do smażenia
    2 łyżki mąki
    500 ml bulionu warzywnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.95 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka duszone z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Oprószamy solą i mąką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy mięso i przekładamy do rondla. Na tłuszczu ze smażenia żeberek podsmażamy cebulę pokrojoną w talarki. Cebulę przekładamy do mięsa.
    Marchew, pietruszkę, seler obieramy, kroimy w słupki. Ogórki kroimy na plasterki. Warzywa przekładamy do mięsa, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, zalewamy bulionem.
    Danie dusimy pod przykryciem (na średnim ogniu) przez 40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować