Żeberka duszone w młodej kapuście

4.97 (152 ocen)

Rozpływające się w ustach duszone żeberka w młodej kapuście. Delikatne i bardzo smaczne.

Składniki:

  • 1 kg. żeberek w pasku
    Marynata:
    2 łyżki ketchupu pikantnego
    2 łyżki słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    1 łyżeczka soli i pieprzu
    smalec do smażenia
    Kapusta:
    1 główka młodej kapusty
    2 cebule
    1/2 pęczka kopru
    2 łyżki masła
    sól , pieprz
    1l. bulionu mięsnego lub rosołu
Wystaw ocenę:

4.97 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka duszone w młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żeberka 1. Żeberka umyć , osuszyć , pokroić na mniejsze kawałki.
    Składniki marynaty połączyć , natrzeć mięso , odstawić na godz. do lodówki.
  • 
Rozpływające się w ustach duszone żeberka w młodej kapuście. Delikatne i bardzo smaczne. 2. Po tym czasie na patelni rozgrzać smalec , smażyć żeberka na rumiano z obu stron.
  • 
Młoda kapusta 3. Warzywa i koper umyć , osuszyć.
    Kapustę poszatkować , cebule pokroić w kostkę , koper posiekać drobno.
    W garnku rozgrzać masło , przełożyć składniki.
    Dusić do momentu zwiędnięcia kapusty.
  • 
Żeberka duszone w młodej kapuście 4. Kapustę podlać bulionem , dodać żeberka.
    W między czasie danie doprawić solą i pieprzem wg. smaku.
    Dusić 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Wieprzowina Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować