ZDROWY SZPINAK

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szpinak to bogactwo żelaza. W takiej postaci uwielbia go moja rodzina ,zwłaszcza mój syn. Jest delikatny w smaku. Doskonały dodatek doziemniaków i smażonych cienkich parówek.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 paczka mrożonego szpinaku
    śmietana 12% (mała)
    1 łyżka mąki
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka masła
    liść laurowy , angielskie ziele (kilka ziarenek)
    sól , pieprz , papryka mielona , jarzynka

Zdrowy szpinak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zdrowy szpinak 1. Zamrożony szpinak wrzucić do rondla , dodać czosnek , liść laurowy i
    angielskie ziele. Dolać ok. 1 szklanki wody , posolić. Gotować na
    małym
    ogniu do całkowitego wygotowania wody. Następnie dodać masło. Mąkę
    rozprowadzić w kubeczku z odrobiną zimnej wody , dolać śmietanę i
    razem wymieszać. Wlać do szpinaku. Dosypać przyprawy. Gotować kilka
    minut mieszając , żeby się nie. Podawać z jajkami ugotowanymi na
    twardo.

Komentarze

Podobne przepisy