makaron w tym wydaniu będzie podany z sosem na bazie warzyw i rewelacyjnego soku pomidorowego eko.
30 min
Składniki:
* szklanka makaronu razowego pszennego eko
* pół czerwonej papryki
* pół małej cebuli
* ząbek czosnku
* pół pomidora
* sól, pieprz do smaku
* ulubione zioła
* pół butelki soku pomidorowego
* łyżka oliwy z oliwek
Zdrowy makaron z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente. Rozgrzać oliwę z oliwek, dodać drobno pokrojoną cebulkę oraz czosnek. Wymieszać z posiekanym pomidorem oraz pokrojoną w kosteczkę papryką. Całość lekko poddusić w soku pomidorowym, aż do odparowania nadmiaru wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sos posypać świeżymi ziołami.
Komentarze