Lekkie i zdrowe kanapeczki, zawierające białko oraz mnóstwo witamin.
Składniki:
na 4 kanapki;
2 razowe bułki
2 jajka ugotowane na półtwardo
4 łyżki kiełków rzodkiewki
kilka liści świeżego szpinaku
1 dojrzałe awokado
odrobina masła lub margaryny do pieczywa (można pominąć)
sól morska w młynku
pieprz kolorowy w młynku
kilka kropel soku z cytryny
Zdrowe kanapki ze świeżym szpinakiem, awokado, jajkiem i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i bardzo cienko obrać ze skórki. Pokroić na plasterki pionowo. Solidnie skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki.
2.Przekrojone bułki posmarować masłem lub margaryną, położyć opłukane listki świeżego szpinaku, plasterki awokado, jajka a na wierzch kiełki. Całość oprószyć solą i pieprzem.
Porady
1/ Coś dla osób będących na diecie tarczycowej. Polecam.
Komentarze