Zdrowe kanapki ze świeżym szpinakiem, awokado, jajkiem i kiełkami

4.5 (143 ocen)

Lekkie i zdrowe kanapeczki, zawierające białko oraz mnóstwo witamin.

Składniki:

  • na 4 kanapki;

    2 razowe bułki
    2 jajka ugotowane na półtwardo
    4 łyżki kiełków rzodkiewki
    kilka liści świeżego szpinaku
    1 dojrzałe awokado
    odrobina masła lub margaryny do pieczywa (można pominąć)
    sól morska w młynku
    pieprz kolorowy w młynku
    kilka kropel soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Zdrowe kanapki ze świeżym szpinakiem, awokado, jajkiem i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i bardzo cienko obrać ze skórki. Pokroić na plasterki pionowo. Solidnie skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki.
  • 2. Przekrojone bułki posmarować masłem lub margaryną, położyć opłukane listki świeżego szpinaku, plasterki awokado, jajka a na wierzch kiełki. Całość oprószyć solą i pieprzem.

Porady

1/ Coś dla osób będących na diecie tarczycowej. Polecam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jak zaplanować wartościowy jadłospis? Sprawdź przepisy na zdrowe jedzenie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować