Zdrowe i bezcukrowe trufelki z masła orzechowego

0 (0 ocen)

  • 15 min

Takie małe kuleczki doskonale zaspakajają chęć na coś słodkiego, w dodatku świetnie wpływają na nasz układ trawienny

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 15 sztuk:

    3 łyżki masła orzechowego najlepiej z kawałkami orzechów
    3 łyżki siemienia lnianego
    2 łyżki płatków migdałowych
    1 łyżka otrębów owsianych
    4 łyżki granoli
    1-2 łyżki miodu
    pół szklanki wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Trufle

Zdrowe i bezcukrowe trufelki z masła orzechowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do blendera lub młynka do kawy wsypać siemię lniane, płatki migdałowe i granolę. Drobno zmiksować, ale na strukturę bardziej grudkowatą od mąki (część ziaren siemienia lnianego można zostawić w całości).
  • 2. Do zmiksowanej mieszanki dodać otręby, masło orzechowe i miód. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Kulki umieścić w szczelnie zamkniętym pojemniku i przechowywać w lodówce. W chłodnej temperaturze trufle zachowają odpowiednią konsystencję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe Siemię lniane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować