Zdrowa sałatka Ewy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczna ,zdrowa sałatka na co dzień i na imprezę .

  • 10 min

Składniki:

  • 1 garść fasolka szparagowa,
    4 szt jajka,
    4 łyżki Oliwki czarne,
    1/2 puszki tuńczyk kawałki w oleju,
    sos winegret w proszku
    2 szt marchewka młoda,
    szczypior,
    1 łyżka olej kujawski
    pomidor 1 szt

Zdrowa sałatka ewy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki ,marchewkę skrobiemy i kroimy w plasterki . Warzywa gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy . Jajka gotujemy na twardo i kroimy w ćwiartki.Pomidora kroimy w kawałki
  • 2. Oliwki odcedzamy z zalewy . Szczypior siekamy . Tuńczyka odcedzamy z zalewy . Robimy sos winegret na bazie oleju kujawskiego .Mieszamy odstawiamy . Składniki sałatki mieszamy z sobą polewamy sosem winegret . Na wierzch kładziemy tuńczyka .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy