ZBUNTOWANY ANIOŁ

4.5 (160 ocen)

  • 60 min

Deser wymyślony z tatą -początkującym kucharzem;DPołączenie smaków kawy i owoców

  • 60 min

Składniki:

  • 4 galaretki (u mnie brzoskwiniowe),biszkopty okrągłe nasączone w naparze z kawie, 4 wafle ,ok.500ml śmietany kremówki ,2 łyżki cukru pudru ,2 galaretki zielone(agrestowa) ,
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zbuntowany anioł - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ZBUNTOWANY ANIOŁ 1. 1.Przygotowanie zaczynamy od rozpuszczenia galaretek we wrzątku:galaretki brzoskwiniowe dzielimy na 2 porcje i każde 2 rozpuszczamy oddzielnie w 2 szklankach gorącej wody,zielone rozpuszczamy razem również w 2 szklankach wrzątku.Okrągłe biszkopciki nasączamy w naparze z kawy ( 3 łyżeczki kawy zalewamy pół szklanki wrzątku i dodajemy cukier wg gustu) , w ostudzonym naparze maczamy lekko biszkopciki(uwaga , żeby nie zmiękły całkiem).Układanie warstw rozpoczynamy od wyłożenia 1 jednego wafla na dno,wykładamy nasączone biszkopciki, zalewamy jedną porcją bardzo tężejącej galaretki , na to kładziemy drugi wafel. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i zielonymi galaretkami .Gotowa masę wykładamy na drugi wafel i przykrywamy trzecim.Na nim kładziemy druga warstwę nasączonych biszkoptów ,zalewamy drugą porcją galaretki brzoskwiniowej.Na koniec przykrywamy waflem ,lekko dociskając.Deser obciążamy i wkładamy do lodówki.
    Smacznego

Porady

Śmietana przed ubiciem powinna być mocno schłodzona. Biszkopciki będą się lepiej trzymały wafla, gdy posmarujemy je od spodu tężejącą galaretką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować