zawijasy w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 35 min

Jest bardzo łatwa do przygotowania i dobrze smakuje jako zakąska do piwa

  • 35 min

Składniki:

  • ciasto francuskie, żółty ser w plastrach, wędlina w plastrach, białko jajka, ziarna słonecznika, czerwona papryka

Zawijasy w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie kroimy w poprzek na kawałki 25 cm, kładziemy na nim ser, wędlinę i w szerz pokrojoną w paski czerwoną paprykę. Całość zawijamy, kroimy w małe krążki i trochę je rozpłaszczamy na wyłożonej papierem i wysmarowanej blasze. Smarujemy wierzch białkiem i posypujemy ziarnami słonecznika. Piec w temp. 200 stopni aż ciasto się zarumieni.

Porady

Zamiast ziarna słonecznika, można dodać ziarna dyni lub kminek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy