Zawijaski ze szpinakiem

4.5 (155 ocen)

Pyszna i szybka przekąska.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

    5 brykietów szpinaku mrożonego
    3 łyżki ricotty
    2 ząbki czosnku
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Tortilla

Zawijaski ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zawijaski 1. Rozmrożony szpinak podgrzewać w rondelku aż wyparuje woda, dodać ricottę i smażyć razem kilka minut.
    Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Na cieście rozsmarować zimny farsz i równo zwinąć z obu stron do środka.
    Ostrym nożem pokroić "roladkę" w plastry i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

    Piec w 190' aż się lekko zarumienią ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Czosnek Szpinak Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować