Zawijaski z kutią

4.48 (178 ocen)

  • 25 min

Co zrobić z kutią, która nam została ze świąt ?Można wykorzystać ją jako farsz do zawijasków francuskich.Przygotowanie ich zajmuje naprawdę niewiele czasu, a efekt jest zaskakujący.

  • 25 min

Składniki:

  • szklanka kuti (sparzony i zmielony mak, bakalie: rodzynki, figi, daktyle, morele, miód, orzechy włoskie, pszenica gotowana)
    opakowanie ciasta francuskiego
    sok z 1 pomarańczy
    łyżka miodu


Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zawijaski z kutią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 220 stopni.
  • zawijaski z kutią surowe 2. Na płacie ciasta rozsmarować kutię, zrolować, jak roladę i kroić 3 cm-e plastry. Zawijaski wkładać do papierowych foremek babeczkowych.
  • 3. Ułożyć na blaszce i piec ok. 20 minut. Pod koniec pieczenia, posmarować każdego makowego zawijaska miksturą, przygotowaną z soku z pomarańczy i miodu, wcześniej wymieszane.
    Piec jeszcze chwilkę.

Porady

zamiast kutii, można użyć gotowej masy makowej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować