nadziewany klopsik mielony

0 (0 ocen)

  • 45 min

Danie bez jajek, bez dużej ilości tłuszczu , pyszne lekkie i łatwe do przyrządzenia. A na dodatek tanie :)

  • 45 min

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe-wołowe - 500g
    pół cebuli
    3 ogórki kiszone
    2 łyżki musztardy
    margaryna do smażenia
    czosnek granulowany
    sól i pieprz do smaku
    1 szklanka bulionu warzywnego

Nadziewany klopsik mielony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone mieszamy z przyprawami i ugniatamy aby dokładnie się połączyły. Następnie rolujemy w rękach podłużne klopsy, płaszczymy je nieco , na środek układamy słupek cebuli i słupek ogórka, następnie tak formujemy klopsa aby owinął się szczelnie wokół nadzienia.
    Gotowe klopsy kładziemy na rozgrzany tłuszcz , i obsmażamy z każdej strony, po czym zmniejszamy ogień, zalewamy całość szklanką bulionu i dodajemy 2 łyżki musztardy. Przykrywamy patelnie zostawiamy do podduszenia na ok 30minut .

Porady

Z otrzymanego na patelni wywaru można zrobić pyszny sos musztardowy do naszego dania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy