Zawijanki z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ucieszą wielbicieli owocowych przekąsek. Najlepiej delektować się nimigdy są jeszcze ciepłe i pachną przyprawami.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    3/4 kostki margaryny
    Jajko
    kilka łyżek kwaśnej śmietany
    około pół szklanki cukru pudru
    Kilka kropel olejku migdałowego
    Nadzienie:
    Kilka dużych jabłek
    Miód
    Cynamon, cukier kryształ, cukier waniliowy,

Zawijanki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto dokładnie zagnieć i wstaw do zamrażalnika na
    pół godziny.
  • 2. Jabłka obierz, pokrój w plastry i zasyp cukrem kryształem. Odczekaj, aż puszczą sok.
    Następnie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wytnij niewielkie
    prostokąty. Każdy posmaruj cienką warstwą miodu, połóż kawałki
    jabłek i posyp cukrem i przyprawami. Zwiń w ruloniki. Piecz około 25
    minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy