Zawijaniec z boczku

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zrobienie takiego boczku nie jest trudne, smak możemy niejako stworzyć sami dodając ulubione przyprawy czy zioła.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - Boczek surowy bez żeber: 1600 gramów
    - zioła prowansalskie (suszone): 1 łyżka
    - majeranek (suszony): 1 łyżka
    - papryka słodka (suszona): 1 łyżeczka
    - pieprz, sól do smaku: 1 szczypta

Zawijaniec z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek myjemy, suszymy
  • 2. Nacieramy przyprawami, odstawiamy do lodówki na całą noc.
  • 3. Zawijamy boczek, tworząc roladę. Zwijamy sznurkiem.
  • 4. Wstawiamy do nagrzanego do 150*C piekarnika i pieczemy od1,5h do 2 h.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy