Zawijaniec

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Marzę o własnej restauracji, więc staram się w gotowaniu dojść do perfekcji.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mielonej wołowiny
    ● 250 g mielonej wieprzowiny
    ● 6 zmielonych parówek cielęcych
    ● jajko
    ● cebula
    ● 2 ogórki konserwowe
    ● 150 g goudy
    ● sól
    ● czerstwa bułka
    ● pieprz
    Ciasto: 1/2 kg mąki
    ● 40 g drożdży
    ● żółtko
    ● po 1/2 łyżeczki soli i cukru
    ● 2 łyżki oliwy
    ● ząbek czosnku
    ● 125 ml ciepłej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże kruszymy, zalewamy
    wodą i mieszamy z łyżką
    mąki, rozgniecionym czosnkiem,
    solą i cukrem, odstawiamy.
    Do przesianej mąki wlewamy
    zaczyn. Zagniatamy z oliwą,
    odstawiamy na 40 minut.
  • 2. Pokrojone warzywa, ser
    oraz bułkę i jajko wyrabiamy
    z mięsem i parówkami, doprawiamy.
    Formujemy bochenek,
    pieczemy 45 minut w 200 °C.
  • 3. Pieczeń zawijamy w rozwałkowane
    ciasto, smarujemy
    żółtkiem i pieczemy 15 minut
    w temp. 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować