Zawijane roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obieram nastawiamy ziemniaki a miedzy czasie obgotowujemy pieczarki, Odlewamy wodę, podduszamy na masełku lub ze skraweczkami.Dodajemy pieprz, sol,lub wegetę do smaku.
Schabowy dobrze rozbijamy. Układamy na nim ser, ogórka przekrojonego na pół, pieczarki wcześniej podduszone. Zawijamy bardzo dokładnie. Aby nam się nie rozpadło zawiązujemy w 4 miejscach nitkami lub wykałaczką.
Rozbijamy jajko dodajemy posiekaną drobno kostkę pieczeniowa, obtaczamy w tym roladki i potem w bułce a następnie wkładamy na patelnie do dobrze rozgrzanego szmalcu. Pieczemy na małym ogniu z każdej strony bardzo dokładnie.Roladki możemy podawać z ziemniaczkami jak na zdjęciu oraz y buraczkami lub inna surówka.
Komentarze