Zawijane roladki schabowe

4.5 (188 ocen)

  • 60 min

Przepis dostałam od mamy

  • 60 min

Składniki:

  • 4 duze plastry schabu ( ok 2cm gruby}
    4 plasterki sera zółtego
    4 małe ogórki kiszone
    0,40 dag pieczarki
    1 kostka szmalcu
    1 jajko
    bułka tarta
    1 kostka mięsna pieczeniowa z winiar
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijane roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladka w środku wygląda apetycznie . 1. Obieram nastawiamy ziemniaki a miedzy czasie obgotowujemy pieczarki, Odlewamy wodę, podduszamy na masełku lub ze skraweczkami.Dodajemy pieprz, sol,lub wegetę do smaku.
    Schabowy dobrze rozbijamy. Układamy na nim ser, ogórka przekrojonego na pół, pieczarki wcześniej podduszone. Zawijamy bardzo dokładnie. Aby nam się nie rozpadło zawiązujemy w 4 miejscach nitkami lub wykałaczką.
    Rozbijamy jajko dodajemy posiekaną drobno kostkę pieczeniowa, obtaczamy w tym roladki i potem w bułce a następnie wkładamy na patelnie do dobrze rozgrzanego szmalcu. Pieczemy na małym ogniu z każdej strony bardzo dokładnie.Roladki możemy podawać z ziemniaczkami jak na zdjęciu oraz y buraczkami lub inna surówka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować