Zawijańce z kapusty i mortadeli

5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Jestem fryzjerką, a po pracy lubię gotować pyszne dania dla męża i naszego 6-letniego synka Grzesia. Roladki wyjątkowo im smakują

  • 60 min

Składniki:

  • ● 8 liści kapusty
    ● 20 dag pieczarek
    ● 8 plast rów mortadeli
    ● cebula
    ● 2 łyżki masła
    ● sól
    Sos: łyżka koncentratu pomidorowego
    ● kostka rosołowa
    ● 1/2 szkl. śmietany
    ● łyżka mąki
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijańce z kapusty i mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki z cebulą 1. Pieczarki myjemy, oczyszczamy,
    kroimy w plasterki. Cebulę
    obieramy, kroimy w małą
    kostkę i smażymy z pieczarkami
    na łyżce masła.
  • sparzone liście kapusty 2. Liście kapusty sparzamy,
    ścinamy grube nerwy. Na każdym
    liściu układamy plaster
    mortadeli oraz porcję pieczarek
    z cebulą. Ciasno zwijamy. Układamy
    w garnku i podlewamy
    wodą. Solimy, dodajemy resztę
    masła. Dusimy do miękkości
  • sos 3. Sos: szklankę wody zagotowujemy
    z koncentratem i kostką
    rosołową. Zabielamy śmietaną
    wymieszaną z mąką. Doprawiamy
    do smaku. Zagotowujemy
    i polewamy zawijańce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować