Zawijańce drobiowe z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy
i przekrawamy na pół. Lekko
rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy
z obu stron przyprawą
do kurczaka. Wkładamy na
godzinę do lodówki.
2.Cebulę obieramy i kroimy
w półplastry. Ogórki kroimy
w słupki. Mięso smarujemy
z jednej strony musztardą. Na
każdym kawałku układamy
po plastrze szynki oraz porcji
ogórka i cebuli. Zwijamy
w ruloniki. Obwiązujemy bawełnianą
nicią.
3.Roladki podsmażamy na
rozgrzanym oleju. Następnie
przekładamy do rondla. Podlewamy
wodą. Dodajemy liść
laurowy, ziele angielskie i pokrojone
w kostkę serki. Dusimy
do miękkości (ok. 30 minut).
Pod koniec zabielamy
śmietaną. Chwilę podgrzewamy.
Doprawiamy. Podajemy
z ziemniakami i surówką.
Komentarze