Zasmażane ziemniaki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ziemniaki można też zapiec w piekarniku.

  • 40 min

Składniki:

  • mięso mielone 40 dag
    bułka 1 sztuka
    mleko do namoczenia bułki
    cebula 1/4 sztuki
    jajka 2 sztuki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
    ziemniaki
    pieczarki

Zasmażane ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa wbić jajka, dodać namoczoną w mleku bułkę i drobno pokrojoną cebulę. Doprawić solą i pieprzem.

    Potrzebną ilość ziemniaków obrać obgotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.

    Ziemniaki przekroić na połowy, łyżeczką wyjąć trochę ze środka, przygotowanym farszem napełnić ziemniaki.

    W mięsny farsz wcisnąć umyte i pokrojone pieczarki.

    Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć stronę z mięsnym farszem. Następnie odwrócić i obsmażyć ziemniaki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy