Zasmażana kapusta kiszona z białą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę kiszoną(płuczemy dwa razy żeby nie była za kwaśna) wraz z przyprawami i cebulą( pokrojona w talarki )gotujemy do miekkości.
To samo robimy z białą kapusta ale gotujemy w osobnym garnku.
Na rozgrzanej patelni smażymy boczek wraz w kiełbasą(wszystko pokrojone w kostkę)
Gdy obie kapusty są już miekkie łączymy je razem i dodajemy przysmażone wędliny.
Na małej patelni rozgrzewamy olej i podsmażany cebulkę pokrojoną w kostę
dodajemy masło i mąkę chwile smażymy i podlewamy wodą do uzyskania gładkiej płynnej masy.
Następnie zasmażkę wlewamy do garnka z kapustą i mieszamy żeby wszystko ładnie nam się połączyło!
Tak przygotowaną kapustę zasmażaną możemy podawać np.do kopytek badź jako dodatek do obiadu zamiast surówki.
Porady
Do kapusty zasmażanej można dodać więcej soli jeżeli ktoś lubi
kapustę gotować w małej ilości wody
Komentarze