ZAPIEKANY TORCIK RYŻOWO -JABŁKOWY

0 (0 ocen)

DOSKONAŁY POMYSŁ NA PROSTY,SMACZNY,TANI OBIAD NA SŁODKO

Składniki:

  • 500G RYŻU
    5 ŁYZEK CUKRU
    SOK Z 0.5 CYTRYNY
    1/2 KOSTKI MASŁA
    3 ŁYŻKI ŚMIETANY
    2 ŁYZECZKI CYNAMONU
    1KG JABŁEK
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zapiekany torcik ryżowo -jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ZAPIEKANY TORCIK RYŻOWO JABŁKOWY 1. RYŻ UGOTOWAĆ NA PÓŁMIĘKKO Z ŁYŻKĄ CUKRU.JABŁKA OBRAC ZETRZEĆ NA TARCE I SKROPIĆ SOKIEM Z CYTRYNY.NACZYNIE ŻAROODPORNE LUB KEKSÓWKĘ POSMAROWAĆ LEKKO MASŁEM.
    UKŁADAĆ KOLEJNO :WARSTWĘ RYŻU,JABŁKA POPRUSZYĆ CYNAMONEM,CUKREM,KOLEJNA WARSTWA RYŻU,JABŁEK I RYŻ.NA WIERZCH ZETRZEĆ MASŁO.WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NA 30 MIN W 170ST.GOTOWĄ POLEWAMY ŚMIETANĄ.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować