Zapiekany pstrąg na pomidorach

0 (0 ocen)

Bardzo lubię pstrąga, ten jest prosty i szybki w przygotowaniu.

Składniki:

  • 2 średniej wielkości pstrągi
    2 duże pomidory
    1 ząbek czosnku
    suszona bazylia
    suszony rozmaryn
    kilka kropel soku z cytryny
    sól
    pieprz
    masło do wysmarowania formy

Zapiekany pstrąg na pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowane pomidory 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę do czosnku, dodać do pomidorów. Pomidory oprószyć solą, pieprzem, dodać suszoną bazylię, wszystko dokładnie wymieszać. Formę do zapiekana wysmarować masłem, wyłożyć pomidory.
  • Pstrągi gotowe do pieczenia 2. Pstrąga umyj, osusz. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i suszonym rozmarynem. Połóż na pomidorach.
  • Upieczony pstrą. Smacznego! 3. Pstrąga piecz ok 25 min w temp. 180*C. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy