Zapiekany dorsz z ryżem

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To pyszne i pożywne danie obiadowe lub na ciepłą kolację. Smakuje całej rodzinie.

Składniki:

  • ● 4 filety z dorsza
    ● włoszczyzna (bez kapusty)
    ● woreczek ryżu
    ● 1 szkl. pikantnego sosu pomidorowego
    ● przyprawa do ryb
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Filet z dorsza

Zapiekany dorsz z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w kawałki
    i oprószamy przyprawą do
    ryb. Smażymy na rozgrzanym
    oleju.
  • 2. Ryż gotujemy na sypko,
    a warzywa do miękkości.
    Warzywa kroimy w plastry
    i mieszamy z ryżem. Doprawiamy.
    Wkładamy do
    natłuszczonego naczynia
    żaroodpornego. Polewamy
    sosem. Układamy filety.
    Pieczemy 15 minut w temperaturze
    190 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować