Zapiekanki z surówką z czerwonej kapusty

4.49 (178 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kto z nas nie lubi zapiekanek. A takie domowe są naprawdę przepyszne. Szczególnie ucieszą się Ci mniejsi domownicy, ale Ci więksi pewnie też.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bagietki: 3 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - pieczarki: 500 gramów
    - kapusta czerwona: 0.5 sztuki
    - ser: 100 gramów
    - ogórek świeży: 1 sztuka
    - ogórek kiszony: 3 sztuki
    - sól,pieprz: 1 szczypta
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - ketchup: 1 sztuka
    - majonez: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zapiekanki z surówką z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, pieczarki w plastry. Podsmażamy na odrobinie oleju, doprawiając solą i pieprzem, aż wszystko będzie miękkie. Odstawiamy. Bagietki przekrawamy wzdłuż. Na każdą bagietkę nakładamy pieczarki i starkowan ser. Zapiekamy ok 15-20 minut, do zrumienienia. W tym czasie przygotowujemy kapustę. Kapustę szatkujemy, mieszamy z majonezem i odrobiną soku z cytryny, doprawiamy. Ogórki, pomidory i paprykę kroimy w plasterki. Na upieczone zapiekanki nakładamy porcję kapusty, następnie ulubione warzywa. Polewamy ketchupem i majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować