zapiekanki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Domowe zapiekanki z pieczarkami w kremowym sosie z serka topionego.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 bagietki
    300-400 g pieczarek
    łyżka masła
    2-3 trójkąciki śmietankowego serka topionego
    sól
    pieprz
    szczypiorek

    10 dag startego żółtego sera
    oregano

    keczup
    szczypiorek do posypania

Zapiekanki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plasterki. Dusimy na maśle. Do uduszonych pieczarek dodajemy serki, delikatnie mieszamy do momentu powstania kremowego sosu. Pieczarki doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem. Delikatnie mieszamy.
  • 2. Bagietki kroimy na pół. Lekko wydrążamy środek. Nakładamy farsz pieczarkowy. Posypujemy serem. Wierzch posypujemy oregano.
  • 3. Zapiekanki pieczemy w 190-200 stopniach C około 5-10 minut.
  • 4. Gotowe zapiekanki posypujemy szczypiorkiem i polewamy keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy