''Zapiekanki'' z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

prosto,szybko i smakowicie

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 płat ciasta francuskiego
    - 2 cebule,
    - ok. 300 g pieczarek
    - mrożony szpinak
    - ząbek czosnku
    - 2 jajka
    - szczypiorek do posypania

''zapiekanki'' z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ''Zapiekanki'' z ciasta francuskiego2 1. Pieczarki obrać,drobno pokroić i podsmażyć razem z cebulą.Na odrobinie oleju podsmażyć posiekany czosnek,dodać szpinak i poddusić do odparowania.
  • ''Zapiekanki'' z ciasta francuskiego3 2. Z ciasta powycinać prostokąty (można je delikatnie ponacinać po środku a brzegi posmarować rozbełtanym jajkiem) i na jednych układać podsmażone pieczarki a na drugich szpinak.Piec w piekarniku w 180C przez około 8 minut,po czym wyjąć,wbić jajka i zapiekać jeszcze przez około 5-7 minut (najlepiej aby żółtko było płynne). Farsz pieczarkowy posypać szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2014

Komentarze

Podobne przepisy