Zapiekanka z szynką szwarcwaldzką

4.5 (146 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To nieskomplikowana, smaczna i szybka w przygotowaniu zapiekanka, którą można zrobić, kiedy żyje się w ciągłym "niedoczasie" :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron: 1 opakowanie
    - szynka szwarcwaldzka: 10 dekagramów
    - pieczarki: 0.5 kilograma
    - ser żółty: 40 dekagramów
    - nać pietruszki: 0.33 pęczka
    - cebula: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Szynki

Zapiekanka z szynką szwarcwaldzką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente. Cebulkę posiekać, podsmażyć na patelni, dorzucić spore kawałki pieczarek- podsmażyć chwilę razem. Lekko posolić i popieprzyć.

    W naczyniu żaroodpornym (32 cm x 20 cm) ułożyć kolejno warstwy: makaron, farsz, plastry szynki, plastry żółtego sera. Zapiec 30 min. w 180 st.

    Zapiekankę podałam posypaną natką i w towarzystwie sałatki z pomidorów.

    Smacznego życzy oliwek :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować