Leczo w takiej formie podania zaskakuje smakiem i wyglądem. Nie przepadamza cukinia, wiec zrezugnowałam z jej dodania. Ale i tak wyszło bardzosmacznie.
30 min
Składniki:
1,5 szklanki ryżu
0,5 kg kiełbasy
Paryka czerwona
Papryka żółta
3 cebule
20 dag żółtego sera
Pół słoiczka koncentratu pomidorowego
Sól
Pieprz
Zapiekanka z sosem leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ryż ugotuj. Kiełbasę, papryki i cebulę pokrój i podsmaż. Dodaj rozmieszany w niewielkiej ilości wody koncentrat
pomidorowy. Przypraw solą i pieprzem.
2.2. Ryż ułóż na dnie naczynia żaroodpornego, wyłóż sos leczo, posyp
startym serem. Zapiekaj około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180
stopni.
Komentarze