Zapiekanka z kalafiorowymi różyczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, dodajemy kalafiora i gotujemy do miękkości. Następnie blendujemy, dodajemy mleko, masło i przyprawę. Połowę puree układamy na dnie wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
2.Marchewki obieramy, kroimy w cienkie paski, cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy razem z marchewką, dodajemy mięso, smażymy do miękkości, doprawiamy przyprawami, dodajemy pomidory oraz fasolę i ketchup. Dusimy 15 min. Farsz wykładamy na ziemniaki. Wyrównujemy powierzchnię. Pozostałe purre przekładamy do rękawa i wyciskamy rózyczki. Całość zapiekamy 25 min w 180 stopniach.
3.Pozostałe purre przekładamy do rękawa i wyciskamy rózyczki. Całość zapiekamy 25 min w 180 stopniach.
Komentarze