Zapiekanka z nachos

4.5 (163 ocen)

  • 15 min

Jest prosta w przygotowaniu. Z pewnością polubią ją dzieci!

  • 15 min

Składniki:

  • 150 g mięsa mielonego
    2 ząbki posiekanego czosnku
    150 g koncentratu pomidorowego
    przyprawy: kminek, mielona kolendra, papryka słodka, papryka ostra, sól, pieprz kolorowy
    150 g ugotowanej czerwonej fasoli (u nas adzuki)
    50 g kukurydzy z puszki
    100 g kukurydzianych nachos
    400 g startego żółtego sera
    200 ml śmietany
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z nachos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem czosnku. Zalewamy wodą i dodajemy koncentrat z przyprawami. Mieszamy, odparowujemy nadmiar wody i dodajemy fasolę i kukurydzę. Mieszamy całość.
  • 2. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem czosnku. Zalewamy wodą i dodajemy koncentrat z przyprawami. Mieszamy, odparowujemy nadmiar wody i dodajemy fasolę i kukurydzę. Mieszamy całość.
    W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: nachos, sos mięsny, ser, nachos, sos mięsny, ser, śmietana, ser. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stop. C., wkładamy zapiekankę na ok. 10 min., aż ser się zrumieni. Podajemy z pikantnym sosem i śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować