Zapiekanka z mielonego i włoskiej kapusty

4.5 (199 ocen)

  • 60 min

Dla wszystkich amatorów gołąbków ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 główka włoskiej kapusty
    60 dag. mielonego
    2 cebule
    1 jajko
    1 łyżka keczupu
    Mielona ostra papryka
    Sól, pieprz do smaku
    Olej do smażenia
    10 dag. wędliny
    20 dag. plastrów wędzonego boczku
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z mielonego i włoskiej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka z mielonego i włoskiej kapusty 1. Liście kapusty ugotować. Gdy zmiękną wyjąć je i odsączyć.
  • Zapiekanka z mielonego i włoskiej kapusty 2. Cebulę przesmażyć na oleju, dodać do mięsa mielonego. Wymieszać z przyprawami i keczupem. Dno żaroodpornego naczynia wyłożyć wędzonym boczkiem.
  • Zapiekanka z mielonego i włoskiej kapusty 3. Na to wykładać na przemian warstwy kapusty i mielonego mięsa tak, aby zakończyć kapustą. Górę posypać pokrojoną w kostkę wędliną.
  • Zapiekanka z mielonego i włoskiej kapusty 4. Zapiekać w piekarniku ok. 45 minut. 10 minut przed końcem zdjąć przykrycie z naczynia, aby wszystko ładnie się zrumieniło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować