Zapiekanka z konserwą

4.47 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Z siostrą i mamą lubimy wymyślać potrawy.

Składniki:

  • ● duża cebula
    ● duża konserwa mięsna
    ● jajko
    ● 4 ząbki czosnku
    ● przyprawa do mięsa
    ● 20 ziemniaków
    ● 15 dag żółtego sera
    ● natka pietruszki
    ● olej
    ● sól, pieprz
    ● 4 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

4.47 (193 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z konserwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Wkładamy pokrojone mięso. Smażymy. Dodajemy posiekany czosnek. Doprawiamy. Ziemniaki obieramy
    i kroimy w plastry. Układamy na przemian z mięsem w natłuszczonej formie.
  • 2. Jajko mieszamy ze śmietaną, doprawiamy i polewamy potrawę. Posypujemy startym serem i posiekaną natką. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować