Zapiekanka z kiełbasą i warzywami

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wymyślam raczej proste potrawy. To propozycja na pyszny pożywny obiad.

Składniki:

  • ● 7-8 średnich ziemniaków
    ● 50 dag kiełbasy
    ● 4 jajka
    ● 3 łyżki śmietany 18-proc.
    ● op. mrożonej mieszanki warzywnej
    ● 20 dag żółtego sera
    ● masło do posmarowania naczynia
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z kiełbasą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie ok. 20 minut. Odcedzamy, studzimy, a następnie kroimy w plastry.
  • 2. Trzy jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Kiełbasę kro-
    imy w kostkę i podsmażamy.
  • 3. Ziemniaki układamy w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Pozostałe jajko rozkłócamy ze śmietaną, polewamy ziemniaki. Wykładamy jajka, kiełbasę i warzywa. Pieczemy ok. 20 minut w temp. ok. 180 °C. Posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy, aż ser się roztopi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Mrożonki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować