Zapiekanka z kaszy pod pierzynką czosnkową

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapiekanka z kaszy pod pierzynka z białek z dodatkiem parmezanu i czosnku

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza jaglana: 2 szklanki
    - kukurydza z konserwowa: 1 sztuka
    - seler naciowy: 0.33 sztuki
    - udziec z indyka: 1 sztuka
    - przyprawa uniwersalna: 1 łyżeczka
    - białko: 4 sztuki
    - żółtko: 2 sztuki
    - śmietana: 4 łyżki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.25 łyżeczki
    - czosnek: 2 ząbki
    - parmezan: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z kaszy pod pierzynką czosnkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udziec z indyka gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu studzimy i obieramy mięso od kości- kroimy w małe kawałki .
  • 2. Kasze jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedzamy i mieszamy z mięsem indyka. Dodajemy odsączona kukurydzę i pokrojony seler naciowy . Całość mieszamy , doprawiamy solą i pieprzem do smaku .
  • 3. Żółtka mieszamy z śmietaną solimy do smaku i dodajemy do kaszy . Mieszamy całość i wykładamy do naczynia do zapiekania.
  • Zapiekanka z kaszy pod pierzynką czosnkową 4. Białka ubijamy z odrobiną solą . Kiedy są sztywne dodajemy parmezan ,sól do smaku i wyciśnięty czosnek -lekko mieszamy . Nakładamy na kaszę . Zapiekamy ok 30 min w 180 stopniach .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować