Zapiekanka z kaszy kukurydzianej

4.5 (197 ocen)

  • 45 min

Lekka,zdrowa,po prostu smaczna! :)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy kukurydzianej
    2 szklanki wody
    1 czerwona papryka
    125 gr.chudego wedzonego boczku
    200 ml.smietany 18 %
    1 maly por
    150 gr.startego sera
    odrobine bulki tartej
    sol,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z kaszy kukurydzianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze kukurydziana wrzucamy na wrzaca wode (2 szklanki z przepisu) i gotujemy na wolny ogniu nie dluzej jak 5 min.Nie zapominamy mieszac.
  • 2. Do kaszy wrzucamy pokrojona w drobna kostke papryke i boczek.Wszystko starannie mieszamy i doprawiamy.Naczynie zaroodporne smarujemy tluszczem,posypujemy bulka tarta i ukladamy w nim nasza kasze.Pokrojony w paski por laczymy ze smietana i wlewamy calosc na kasze.
  • 3. Na samym koncu posypujemy nasza zapiekanke serem i wkladamy do nagrzanego piekarnika 180 st.na 35 minut i gotowe.

Porady

Zapiekanka najbardziej smakuje cieplutka wyciagnieta prosto z pieca :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować