Zapiekanka z kaszy gryczanej i mięsa mielonego

4.5 (172 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

świetna na chłodne wieczory

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza gryczana: 1 szklanka
    - cebula: 1 sztuka
    - pieczarki: 250 gramów
    - masło: 2 łyżki
    - mięso mielone: 250 gramów
    - sos borowikowy z torebki: 1 sztuka
    - śmietana 18%: 200 mililitrów
    - ser żółty starty: 100 gramów
    - sól, pieprz,: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z kaszy gryczanej i mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować kaszę. Cebulę i pieczarki pokroić i udusić na maśle. Połączyć z kaszą, lekko ostudzić. Dodać mięso i sos rozprowadzony ze śmietaną. Wymieszać. Przełożyć do wysmarowanego naczynia, posypać serem. Zapiekać ok. 40 min. w temp. 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować