Zapiekanka z jajek i szpinaku

4.5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Zamiast tradycyjnej jajecznicy na śniadanie , można zrobić takie oto pożywne, smaczne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek
    3 szklanki szpinaku
    4 plasterki boczku wędzonego
    mała cukinia
    łyżeczka ziół prowansalskich
    pieprz czarny mielony
    sól
    kilka pomidorków koktajlowych

    masło do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z jajek i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować świeży szpinak - same blaszki . Oczyścić, umyć i osuszyć.
    Umytą cukinie pokroić w drobną kostkę. Boczek pokroić na małe kawałki.
    W miseczce rozbełtać jajka i dodać szpinak, cukinię , boczek , zioła prowansalskie, pieprz i sól. Dokładnie pomieszać.
    Całość wyłożyć do naczynia żaroodpornego wcześniej wysmarowanego masłem.
    Zapiekać ok 20 min - 180 stopni.
    Podawać z pokrojonymi na części pomidorkami.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować