Zapiekanka z jajek

4.5 (155 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Marta Niemyjska, Piastów.To bardzo smaczne i proste danie. Nie może się nie udać.

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - kiełbasa (zwyczajna, ilość wg potrzeb): 1 sztuka
    - cebula (duża): 1 sztuka
    - chleb krojony (ilość wg potrzeb): 1 sztuka
    - natka pietruszki (ilosc wg. uznania): 1 pęczek
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - keczup (wg. uznania): 1 sztuka
    - Tłuszcz (wg. potrzeby do smażenia): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym
    tłuszczu. Jajka wbijamy do miseczki, rozkłócamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Masę jajeczną wlewamy do kiełbasy z cebulą, posypujemy posiekaną natką. Mieszamy, aż jajka się zetną. Lekko studzimy.
  • 2. Kromki chleba układamy na natłuszczonej blasze, smarujemy keczupem. Wykładamy jajka z kiełbasą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut, aż nabiorą złotego koloru i będą chrupiące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować