zapiekanka z cukinią

0 (0 ocen)

  • 55 min

Szybka i prosta potrawa która smakuje nawet dzieciom

  • 55 min

Składniki:

  • cukinia zółta i zielona
    30 dkg pieczarek
    Cebula
    30 dkg mięsa mielonego (łopatka)
    30 dkg sera żółtego
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki przecieru pomidorowego (lub ketchupu)
    Sól , pieprz kolorowy, tymianek, papryka mielona, masło

Zapiekanka z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed pieczeniem 1. cukinie pokroić w plastry i podsmażyć na patelni na maśle z 1 ząbkiem czosnku, ,
    pieczarki również należy pokroić i podsmażyć na maśle z ząbkiem czosnku i cebulka i tymiankiem pokrojoną w talarki, mięso mielone podsmażyć dodać sól, pieprz przecier pomidorowy, w naczyniu żaroodpornym nakładać warstwę cukinii, ser , pieczarki, mięso, ser, cukinia na ostatniej warstwie posypać serem żółtym piec w piekarniku ok 30 minut

Porady

można podawać na zimno i ciepło np. z sosem majonez+stary czosnek lub z ketchupem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy