Zapiekanka z brokuła, fety i chleba razowego

4.5 (171 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Proste połączenie dobrze znanych składników. Dzięki różnorodności stanowi pełnowartościowy posiłek pełen białka, błonnika i witamin. Czerwoną cebulę można zastąpić czarnymi oliwkami.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - brokuł: 200 gramów
    - ser feta: 200 gramów
    - chleb razowy żytni: 200 gramów
    - jajka: 5 sztuk
    - czerwona cebula średniej wielkości: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 4 łyżki
    - mleko: 100 mililitrów
    - pieprz ziołowy: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Chleb Chleb razowy Zapiekanki

Zapiekanka z brokuła, fety i chleba razowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb i fetę pokroić w kostkę. Brokuły umyć, osuszyć i porwać na drobne różyczki-dodać do chleba i sera. Dodać pokrojoną w piórka cebulę lub przepołowione oliwki.
  • 2. W osobnej miseczce wymieszać pięć jajek, mąkę, mleko i pieprz. Zalać resztę składników i wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć nadzienie.
  • 3. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni z zakrytą górą. Na ostatnie 10 minut pieczenia odsłonić wierzch by się zrumienił.
  • 4. Podawać na zimno lub ciepło, z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Feta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować