Zapiekanka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę i cebulę umyć i drobno posiekać. Na rozgrzanej patelni z oliwą smażyć cebulę do miękkości, dodać paprykę i także smażyć do miękkości. Posiekaną kapustę wymieszać z koperkiem i papryką w proszku. Kapustę dodać na patelnię i smażyć, aż zacznie więdnąć. Następnie danie doprawić solą, pieprzem i przykryć pokrywką. Kapustę dusić aż zmięknie, następnie odsączyć z nadmiaru wody i ostudzić.
2.Jajka wlać do miski, rozbełtać. Do jajek dodać mleko, startą mozarellę, sól i pieprz. Do mieszaniny dodać kapustę i dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Celsjusza i zapiekać około 35-50 min., aż się zarumieni. Czas zapiekania może być trochę dłuższy jeśli warzywa będą miały zbyt dużo wody.
Komentarze