Zapiekanka z białej fasoli

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis na tę pyszną i zdrową zapiekankę jest wynikiem mojej krótkiej fascynacji kuchnią wegetariańską.

Składniki:

  • ● 25 dag białych i jasnozielonych części porów
    ● 40 dag białej fasoli
    ● 10 dag masła
    ● 1/2 szkl. śmietany
    ● 2 jajka
    ● sól
    ● pieprz
    ● tłuszcz i bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z białej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka z białej fasoli 1. Fasolę moczymy dzień
    wcześniej. Wodę odlewamy,
    wlewamy świeżą i gotujemy.
  • 2. Pory kroimy i smażymy na
    maśle na patelni. Mielimy z fasolą.
    Dodajemy śmietanę, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku
    i wyrabiamy.
  • 3. Masę przekładamy do natłuszczonej
    i wysypanej bułką
    formy. Pieczemy około 45 minut
    w temperaturze 175 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała fasola Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować