Zapiekanka z bekonem i serem camembert

4.5 (165 ocen)

  • 40 min

Smakowita zapiekanka z dodatkiem wędzonego bekonu wzbogacona cebulą i wyrazistym serem camembert.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 ziemniaki
    1 cebula
    150 g wędzonego bekonu w cienkich plastrach
    1 ser camembert
    50 ml śmietany 18%
    kilka szczypt suszonego tymianku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Ser

Zapiekanka z bekonem i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka z bekonem i serem camembert 1. Ziemniaki gotujemy w skórce w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy, kroimy w plastry. Cebulę kroimy w krążki , podsmażamy na oleju. W żaroodpornym naczyniu układamy ziemniaki, zalewamy je śmietaną. Następnie kładziemy plasterki bekonu, podsmażoną cebulę a na wierzch grubo pokrojony ser. Posypujemy tymiankiem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bekon Cebula Sery Tymianek Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować